Miért nem működnek nálad az önismereti, motivációs könyvek?

Ha az önismeret útján jársz, és szeretnél változtatni az életeden, akkor lehet, hogy már számos önismereti könyvet elolvastál, módszereket, gyakorlatokat próbáltál ki. De valamiért nem sikerült tartósan változtatni, megvalósítani azt, amit elterveztél, kitartani az új szokások mellett. Pedig vért izzadva, az utasításokat hűen követve végezted a dolgod.

Ez akkor fordulhat elő gyakrabban, ha az életed közepén túl vagy már. Ekkor már nem működnek azok a módszerek, amelyek fiatalabb korodban sikert hoztak. Lehet, hogy már úgy érzed, nincs erőd úgy kitartani, mint régen. Elkönyveled magadban, hogy öregszel, fogy az erőd.Hát így is lehet élni, de te döntöd el, hogy érdemes-e…

A másik út, ha feldolgozod azokat az érzelmeket, amelyek idáig juttattak. Feloldod ezzel azokat a viselkedésmintázatokat, amelyek akadályoznak abban, hogy változtatni tudj az életeden. Ezek a mintázatok életed első felében lehet, hogy jól szolgáltak téged, de a második felében akadályoznak abban, hogy kiteljesedett, boldog életet élj.

Az AnaLog módszer segítségével mindig azon az adott problémán dolgozunk, ami leginkább zavar az életedben. Az oldás hatására a jelenség eltűnik az életedből, vagy nem zavar már többet. Megnő a vitalitásod, magadtól fogsz új szokásokat kialakítani, olyanokat amelyek számodra a legmegfelelőbbek és jó érzést okoznak. Az AnaLog oldások során mindig a jó érzések irányába haladunk, oldjuk a feszültséget, megszüntetjük az elakadást.

Győri Andrea