Hogy én erre nem gondoltam!

Amikor magamat oldom AnaLog módszerrel, akkor az oldás  után mindig új és friss gondolatok fogalmazódnak meg bennem, a problémámat már egy másik szemszögből látom, és vagy nem zavar már a jelenség, vagy tudom, hogy mit kell tennem, hogy megoldjam a helyzetet. Az is előfordult, hogy már oldás közben jött egy új felismerés, ami másképpen láttatta velem az adott problémás szituációt. Már akkor és ott átkattant valami, ami aztán vitt a megoldás felé.

Mindig rácsodálkoztam, hogy erre miért nem gondoltam előbb!

Ez a tisztánlátás aztán életem más helyzeteihez is egy más nézőpontot biztosított, így tovább tudok haladni a változás útján. Ez azt jelenti, hogy nemcsak abban az adott oldott témában szűnik meg a rossz érzésem, hanem más, korábban zavaró jelenségre is rá tudok csodálkozni az életemben: Jé, ez már nem is zavar!

De mi az oka a problémáink kialakulásának és miért nem látjuk sokszor a megoldást?

Életünket, cselekedeteinket és kommunikációnkat az érzelmeink vezérlik. Gyermekkorunkban kialakítottunk egy viselkedési mintát, amelyet az érzelmeink irányítanak, és ami akkor még jól szolgált minket. Ezt használjuk felnőttkorunkban is, csakhogy ekkor már inkább gátol minket abban, hogy jól érezzük magunkat, és akadálytalanul haladhassunk az életben.

Amikor egy rossz érzést okozó jelenség felbukkan az életünkben, akkor azt egy vagy több negatív érzelmünk miatt tapasztaljuk meg. Valamikor, valahol már átéltünk valamilyen hasonló élményt, ahol kialakult bennünk ez a negatív érzés.

Tehát végső soron érzelmeink azok, amelyek miatt kialakulnak a problémáink, és ezáltal a negatív érzelem az, ami akadályoz minket abban, hogy megoldást találjunk. Felszámolásukkal megtaláljuk a megoldást a problémánkra, ami aztán eltűnik az életünkből, mert a jelenléte szükségtelenné válik.

A zavaró jelenségek, problémák, nehézségek ugyanis azért jelennek meg az életünkben, mert eljött számunkra a változás ideje.
Az, hogy élünk-e a lehetőséggel, vagy sem, az csak rajtunk múlik… 

Győri Andrea