Elég az örömből!

 
Lilla imádta kisfiát, a két éves kis Hunort. A kicsi szőke haja göndör fürtökben kunkorodott bájos arcocskája körül. Baba volt még, egy édes kis angyalra emlékeztette édesanyját.Minden este, amikor Hunor fürdött, Lilla odaült a kád mellé, és figyelte. Ha a gyerek igényelte, bekapcsolódott a játékba, és nagyon élvezte ezeket a pillanatokat.

Mégis, ahogy telt az idő, Lillában hirtelen bekapcsolt egy rossz érzés. Türelmetlenség, harag söpört végig rajta. Ezek után sietve kitessékelte Hunort a fürdőkádból.
A kisfiúnak jó természete volt, szelíd, nem állt ellen, de nem értette, hogy miért szakadt vége olyan hirtelen a mókának.

Ezt Lilla sem értette, amíg eszébe nem jutott egy régi emlék.
Kicsi volt még négy-öt éves, ikertestvérével, Botonddal játszottak az ebédlő asztalnál.
Olyan játék volt, amelyen sokat lehetett nevetni, olyan, hogyha a másik csak a kisujját mutatta fel, máris mindketten dőltek a kacagástól. Jól belehergelték magukat, már a hasuk is fájt, de irtó jó móka volt!

– Elég legyen az örömből, hagyjátok abba, szétmegy a fejem!
Csend lett, szinte megfagyott a levegő. Anyjuk állt előttük, dühtől ellilult arccal.
A gyerekek nem tudták, mi az a rossz, amit elkövettek, ők csak jól érezték magukat. Az baj, ha valaki jól érzi magát?
Kérdezni nem mertek, mert féltek anyjuktól, így inkább, miután magukhoz tértek, csendben bementek a szobájukba. Soha nem kacagtak többet ilyen önfeledten…

Lillában felnőttkorában ennek az élménynek az emléke nyomta meg a gombot, amikor látta önfeledten játszani a kisfiát. Reagálni csak úgy tudott, hogy leállította a gyereket, és lefektette aludni. Így nem kellet olyan sokáig éreznie azt a régről maradt rossz érzést…
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
 
Nem kell, hogy cipeljük magunkkal régről bennünk ragadt, rossz érzéseinket. Az AnaLog módszer segítségével felodhatjuk őket, hogy utána örömmel élvezhessük az életünket. 
 
Győri Andrea
 
Ide kattintva olvashatsz az AnaLog módszerről: >>>